Reseptit

Paahdettua kurpitsaa ja fetajuustoa

Paahdettu kurpitsa fetan kera toimii liha-, kana- tai kalaruokien lisukkeena, lämpimänä iltapalana tai illanistujaisten tarjottavana.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Paahdettu kurpitsa fetan kera toimii liha-, kana- tai kalaruokien lisukkeena, lämpimänä iltapalana tai illanistujaisten tarjottavana.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g kurpitsaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • ripaus chilijauhetta
  • ripaus suolaa
  • 150 g fetajuustoa

viimeistelyyn

  • kourallinen rucolaa
  • 3 rkl kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

1. Leikkaa kuorittu kurpitsa reiluiksi paloiksi ja levitä palat uunivuokaan tai leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Kääntele joukkoon oliiviöljy, balsamico, hunaja, timjami, chili ja suola.

3. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kun paistoaikaa on jäljellä noin puolet, murena kurpitsojen päälle fetajuusto ja jatka paistoaika loppuun.

4. Jäähdytä hieman ja viimeistele rucolalla ja kurpitsansiemenillä.

Paahda kasviksista maukkaat lisukkeet:

Salaatti paahdetuista varhaisporkkanoista

Salaatti paahdetuista porkkanoista

salaatti paahdetuista kasviksista

Salaatti paahdetuista kasviksista

punajuuri_granaattiomenasalaatti

Paahdettu punajuuri-granaattiomenasalaatti

Kotiliesi.fi: Paahdettu kurpitsasalaatti

X