Reseptit

Paahdettua punajuurta ja broileria

Paahdettu punajuuri ja broilerin rintafilee sopii keventäjälle. Tattarisuurimot antavat punajuurelle ruokaisuutta ja hasselpähkinät täyteläistä makua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu punajuuri

  • 6–8 pientä punajuurta
  • 1+2 rkl rypsiöljyä
  • 1+2 rkl balsamicoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl täysruokosokeria
  • 1 dl rucolaa hienonnettuna
  • 1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
  • 2 dl kypsiä tattarisuurimoita

Broilerin rintafilee

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl paahdettua paprikajauhetta
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Paahdettu punajuuri ja broilerin rintafilee valmistuu näin:

1. Lohko punajuuret. Laita ne uunivuokaan ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen öljyä, ruokalusikallinen balsamicoa, suolaa, mustapippuria ja sokeria. Sekoita maut hyvin ja paahda punajuuret napakan kypsiksi 200-asteisessa uunissa.

2. Jäähdytä punajuuria hetki ja kääntele joukkoon hienonnettu rucola sekä hasselpähkinärouhe ja tattari. Lisää myös 2 ruokalusikallista rypsiöljyä ja 2 ruokalusikallista balsamicoa. Kääntele ainekset sekaisin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

3. Sipaise broilerin rintafileet öljyllä ja hiero pinnoille paahdettu paprikajauhe sekä suolaa ja mustapippuria. Paista fileisiin pintaväri ja kypsennä ne keskilämmöllä kypsiksi. Viipaloi.

4. Kaada punajuuriseos isolle vadille ja nosta päälle broileriviipaleet. Viimeistele paahdettu punajuuri ja broilerin rintafilee muutamalla rucolan lehdellä.

Katso myös: Chimichurri-broileri

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan

X