Reseptit

Paahdettua sokerisuolattua porsaankylkeä ja riisinuudelisalaattia

Paahdettu sokerisuolattu porsaankylki ja riisinuudelisalaatti ovat maukasta kotiruokaa kokki Henri Alénin kirjasta Vuoden keittokirja. Lihan kypsennykseen kuluu aikaa, joten kylkeä kannattaa samalla vaivalla paistaa tuplasatsi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 1/2 dl merisuolaa
  • 1/2 dl sokeria
  • mustapippuria
  • 1 kg possun kylkeä

Riisinuudelisalaatti

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 2 pientä chiliä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl kalakastiketta (fish sauce)
  • 1 tl suolaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 kurkku
  • 1/2 ruukkua minttua
  • 250 g riisinuudeleita
  • 1/2 dl suolapähkinöitä

Valmistusohje

 

1. Kiehauta osa vedestä. Sekoita joukkoon suola ja sokeri. Anna liueta. Lisää mustapippurit ja loppu vesi kylmänä. Pane possunkylki vuokaan tai tiiviiseen pussiin ja kaada päälle liemi. Anna maustua yön yli.

2. Lämmitä uuni 120-asteiseksi. Pane possu vuokaan rasvapuoli ylöspäin. Lisää vuokaan tilkka vettä. Peitä foliolla. Paista, kunnes liha on todella pehmeää, noin 21/2 tuntia. Poista folio, nosta lämpö 215 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia, jotta pinnasta tulee rapea. Anna jäähtyä. Leikkaa kyljestä viipaleita tai pieniä paloja. Lämmitä ne uunissa ennen tarjoilua.

3. Tee nuudelisalaatti: Kuori valkosipulinkynnet. Pane ne, korianteri, chilit, hunaja, limetin mehu, kalakastike ja suola tehosekoittimeen, aja sileäksi. Kuori porkkanat, leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Halkaise kurkku, poista siemenet ja leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Hienonna minttu. Keitä nuudeleita noin 2 minuuttia. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Sekoita nuudelit, maustetahna ja kasvikset keskenään. Lisää suolapähkinät. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Resepti: Henri Alén

Katso myös:

Porsaankylkeä uunissa ja juuriselleripyreetä, Ruoka.fi

Possunkylkirulla, Ruoka.fi

Paahdettu porsaankylkirulla ja omenasinappikastike, Kotiliesi.fi

X