Reseptit

Paahdettuja juureksia ja kermaviilikastiketta

Kotimaiset juurekset ovat upea raaka-aine ja sopivat juhla-aterillekin. Tarjoa juurekset paahdettuina kermaviilikastikkeen ja hasselpähkinärouheen kera.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettuja juureksia:

  • 800 g porkkanoita ja palsternakkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus muskottipähkinää

Kermaviilikastike:

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 tl sinappia
  • 2 tl hunajaa

Viimeistelyyn:

  • 50 g paahdettuja hasselpähkinöitä rouhittuina

Valmistusohje

1. Kuori juurekset ja leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi. Lado lohkot leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Valuta päälle oliiviöljy ja mausta suolalla ja ripauksella muskottipähkinää. Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, niin että ne saavat väriä ja kypsyvät.

2. Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset keskenään ja anna hetki maustua.

3. Jaa juurekset lautasille tai nostele vadille ja lusikoi päälle kastiketta.

4. Viimeistele hasselpähkinärouheella.

X