Reseptit

Paahdettuja kaaleja ja kananmunaa

Kaalit rakastavat uunia. Siellä niiden mausta häviää pieni kitkeryys ja kaalit jäävät rakenteeltaan napakoiksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström

Kokeile aamupalaksi paahdettuja kaaleja ja kananmunaa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettuja kaaleja ja kananmunaa:

  • 1 (350 g) parsakaali
  • 1 (400 g) kukkakaali
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 kananmunaa

Valmistusohje

1. Pese kaalit, irrota kukinnot ja viipaloi varret. Viipaloi ilmakuivattu kinkku. Sekoita kulhossa kaalit, oliiviöljy ja suola. Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon ilmakuivatutkinkut. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes kaalit ovat hieman ruskistuneet ja pehmenneet.

2. Ota uunipelti uunista. Tee kaalien väliin neljä ”koloa” kananmunia varten. Riko kananmunat koloihin. Jatka kypsentämistä uunissa vielä noin kuusi minuuttia, kunnes kananmunien pinta on hyytynyt. Kananmunat saavat jäädä sisältä löysiksi, jolloin valuva keltuainen toimii kaalien kastikkeena.

3. Ripottele kananmunien päälle halutessasi sormisuolaa. Tarjoile lisäksi rapeaa ruisleipää.

Paahdettu kaali on herkkua:

paahdetut kaalilohkot

Paahdetut kaalilohkot

kokonaisena paistettu kukkakaali ruskistetun voin kera

Kokonaisena paadettu kukkakaali kapristen, salvian, sitruunan ja ruskistetun voin kera

parsa-kukkakaaligratiini

Parsakaali-kukkakaaligratiini

Kotiliesi.fi: Paahdettua kukkakaalia intialaisittain

X