Paahdettuja kasviksia ja fetaa purkissa
Paahdettujen kasvisten ja fetan maut korostuvat, kun ne säilötään.
Ainekset
- 1 kesäkurpitsa viipaloituna
- 1 munakoiso viipaloituna
- 3 paprikaa paloiteltuna
- ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria
- 200 g fetaa
marinointiliemi
- 3 dl rypsiöljyä
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 ruukku tai rasia oreganoa hienonnettuna
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
Paahdettujen kasvisten ja fetan ihanat maut pääsevät oikeuksiinsa myös säilömällä.
1. Paahda ensin kasvikset. Levitä viipaloidut ja paloitellut kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja mausta. Paahda 220 asteessa noin 20 minuuttia.
2. Valmista kasvisten paahtuessa liemi vispilöimällä kaikki ainekset sekaisin kulhossa.
3. Anna paahdettujen kasvisten jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja paloittele sillä aikaa fetajuusto.
4. Lado lasipurkkiin kerroksittain kasviksia ja fetaa. Kaada lopuksi päälle marinointiliemi ja sulje kansi tiiviisti. Säilytä jääkaapissa. Kasvikset ja feta säilyvät hyvänä jääkaapissa 1-2 viikkoa. Kokoa lautaselle tuoretta salaattia ja tuoretta kurkkua. Lisää päälle fetasalaattia purkista ja viimeistele muutamalla oliivilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous