Reseptit

Paahdettuja kasviksia ja fetaa purkissa

Paahdettujen kasvisten ja fetan maut korostuvat, kun ne säilötään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Paahdettujen kasvisten ja fetan ihanat maut pääsevät oikeuksiinsa myös säilömällä.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kesäkurpitsa viipaloituna
  • 1 munakoiso viipaloituna
  • 3 paprikaa paloiteltuna
  • ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria
  • 200 g fetaa

marinointiliemi

  • 3 dl rypsiöljyä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 ruukku tai rasia oreganoa hienonnettuna
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Paahdettujen kasvisten ja fetan ihanat maut pääsevät oikeuksiinsa myös säilömällä.

1. Paahda ensin kasvikset. Levitä viipaloidut ja paloitellut kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja mausta. Paahda 220 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Valmista kasvisten paahtuessa liemi vispilöimällä kaikki ainekset sekaisin kulhossa.

3. Anna paahdettujen kasvisten jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja paloittele sillä aikaa fetajuusto.

4. Lado lasipurkkiin kerroksittain kasviksia ja fetaa. Kaada lopuksi päälle marinointiliemi ja sulje kansi tiiviisti. Säilytä jääkaapissa. Kasvikset ja feta säilyvät hyvänä jääkaapissa 1-2 viikkoa. Kokoa lautaselle tuoretta salaattia ja tuoretta kurkkua. Lisää päälle fetasalaattia purkista ja viimeistele muutamalla oliivilla.

X