Paahdettuja punajuuria ja sinihomejuustoa maalaisleivällä
Sinihomejuusto-punajuurileivät sopivat iltapalaksi tai lounaskeiton kaverksi. Pehmeä hummus ja täpäkkä dijoninsinappi nostavat leivät luksusluokkaan. Voit käyttää leipiin myös ruoalta ylijääneet paahdetut tai keitetyt punajuuret.
Ainekset
Punajuuret:
- 600 g punajuuria
- ripaus suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
- 4 isoa paksua viipaletta maalaisleipää
- 2 rkl dijoninsinappia
- 4-6 rkl valmista hummusta
- 100 g sinihomejuustoa
- 100 g vahvaa juustoraastetta
Viimeistelyyn:
- kourallinen rucolaa
- 2 rkl hunajaa
Valmistusohje
1. Pese punajuuret huolellisesti harjalla. Leikkaa ne lohkoiksi ja levitä lohkot leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Mausta lohkot suolalla ja oliiviöljyllä. Paahda lohkoja 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
2. Voitele leivät dijoninsinapilla ja hummuksella.
3. Nostele leivät uunipellille ja asettele niille paahdetut punajuurilohkot.
4. Murenna pinnalle sinihomejuusto ja lisää myös juustoraaste. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, niin että juusto sulaa ja saa väriä.
5. Viimeistele leivät rucolalla ja hunajalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous