Reseptit

Paahdettuja punajuuria ja sinihomejuustoa maalaisleivällä

Sinihomejuusto-punajuurileivät sopivat iltapalaksi tai lounaskeiton kaverksi. Pehmeä hummus ja täpäkkä dijoninsinappi nostavat leivät luksusluokkaan. Voit käyttää leipiin myös ruoalta ylijääneet paahdetut tai keitetyt punajuuret.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuret:

  • 600 g punajuuria
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Lisäksi:

  • 4 isoa paksua viipaletta maalaisleipää
  • 2 rkl dijoninsinappia
  • 4-6 rkl valmista hummusta
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 100 g vahvaa juustoraastetta

Viimeistelyyn:

  • kourallinen rucolaa
  • 2 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Pese punajuuret huolellisesti harjalla. Leikkaa ne lohkoiksi ja levitä lohkot leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Mausta lohkot suolalla ja oliiviöljyllä. Paahda lohkoja 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

2. Voitele leivät dijoninsinapilla ja hummuksella.

3. Nostele leivät uunipellille ja asettele niille paahdetut punajuurilohkot.

4. Murenna pinnalle sinihomejuusto ja lisää myös juustoraaste. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, niin että juusto sulaa ja saa väriä.

5. Viimeistele leivät rucolalla ja hunajalla.

X