Reseptit

Paahdetut kastanjat

Paahdetut kastanjat sopivat illanistujaisiin. Ne ovat hyvää seurusteluruokaa, koska kuoret voi näpertää irti käsin. Makeahko maku vivahtaa vähän perunaan, vähän pähkinään. Sipaise kuumalle herkulle sitruunavoita.

Teksti:
Pirjo Toikkanen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut kastanjat

  • 350 - 500 g kastanjoita
  • 600 g karkeaa merisuolaa

Sitruunavoi paahdetuille kastanjoille

  • 100 g voita
  • 1/2 kpl sitrunan mehu

Valmistusohje

Paahdetut kastanjat tehdään näin helposti:

1. Huuhdo kastanjat ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa terävään päähän veitsellä ristiviilto. Ristiviillon ansiosta  paahdetut kastanjat on helppo kuoria käsin.

2. Kaada merisuolaa laakeahkoon uunivuokaan ja painele kastanjat suolaan niin, että terävä, leikattu pää jää ylöspäin.

3. Paahda kastanjoita 225-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Kun kuori irtoaa helposti ja malto puristettaessa tuntuu pehmeältä, on kastanja sopivan kypsä. Liian pitkään ei kannata paahtaa.

4. Tarjoa kastanjat suoraan uunivuoasta sitruunamehulla maustetun pehmeän voin ja sormisuolan kanssa. Juomaksi sopii hedelmäinen valkoviini.

Vinkki: Kastanjat voi myös keittää kypsiksi vedessä 20 minuutissa ja kastanjoista voi valmistaa myös joulukalkkunan täytteen.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kastanja-omenakeitto

X