Reseptit

Paahdetut kastanjat

Paahdetut kastanjat ovat suolainen talven herkku, joiden pähkinäinen maku lämmittää mieltä.
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • puoli kiloa kastanjoita
  • suolaa

Valmistusohje

Paahdetut kastanjat lämmittävät talven keskellä.

Leikkaa kastanjoiden kärkeen ristiviilto ja istuta kastanjat vuokaan, jossa on karkeaa suolaa. Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Jokainen ruokailija kuorii kastanjansa ja dippaa sen sitruunalla maustettuun voihin. Kokeile mausteeksi vaihteeksi öljy-suola-pippuri-sitruunanmehuseosta tai chilituorejuustoa. Kastanjoista voi valmistaa myös joulukalkkunan täytteen.

X