paahdetut kurpitsansiemenet ja kurpitsakeitto
Reseptit

Paahdetut kurpitsansiemenet

Paahdetut kurpitsansiemenet sopivat esimerkiksi kurpitsakeiton pinnalle.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: OM-arkisto

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut kurpitsansiemenet

  • 1 pienen kurpitsan siemenet
  • 1 rkl öljyä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • chilijauhetta

Valmistusohje

Paahdetut kurpitsansiemenet valmistuvat näin helposti:

Kurpitsansiemenet on helppo paahtaa itse kotona. Jos käytät ne keittoon, chili ja suola tuovat niihin mukavan maun, joka sopii yhteen lempeän makuisen sosekeiton kanssa.

Huuhdo ja puhdista kurpitsansiemenet hyvin. Valuta ja taputtele ne kuiviksi. Sekoita öljyn joukkoon kaikki mausteet. Käytä mausteita maun mukaan. Pyörittele kurpitsansiemenet öljyssä.

Levitä siemenet leivinpaperin päälle pellille. Paahda siemeniä 175–200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Ripottele paahdetut kurpitsansiemenet kurpitsakeiton  tai salaatin pinnalle.

Nappaa tästä myös paahdettujen pähkinöiden, tai paahdettujen kastanjoiden ohje.

Lue myös: Siemenet tekevät hyvää keholle ja mielelle – poimi terveelliset reseptit!

Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat kurpitsareseptit – näihin herkkuihin jäät koukkuun

 

X