Reseptit

Paahdetut maa­-artisokat

Maa­artisokkia ei tarvitse kuoria ennen uunissa paahtamista. Nauti artisokat sellaisenaan kastikkeen kanssa tai tarjoa lihan tai kalan lisukkee­na.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g maa­-artisokkia
  • 1/2 dl öljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi:

  • 1/2 dl majoneesia
  • 1/2 dl kermaviiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Pese maa-artisokat karkealla harjalla. Puolita isoimmat mukulat. Pane artisokat uunivuokaan, öljyä ne ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda artisokkia 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

2. Sekoita kastike majoneesista ja kermaviilistä. Mausta valkosipulilla, persiljasilpulla ja ripauksella suolaa.

X