Reseptit

Paahdetut maa­-artisokat

15.4.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Maa­artisokkia ei tarvitse kuoria ennen uunissa paahtamista. Nauti artisokat sellaisenaan kastikkeen kanssa tai tarjoa lihan tai kalan lisukkee­na.

Ainekset

500 g maa­-artisokkia
1/2 dl öljyä
1 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Lisäksi:

1/2 dl majoneesia
1/2 dl kermaviiliä
1 valkosipulinkynsi
3 rkl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Pese maa-artisokat karkealla harjalla. Puolita isoimmat mukulat. Pane artisokat uunivuokaan, öljyä ne ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda artisokkia 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

2. Sekoita kastike majoneesista ja kermaviilistä. Mausta valkosipulilla, persiljasilpulla ja ripauksella suolaa.