Paahdetut maa-artisokat
Maaartisokkia ei tarvitse kuoria ennen uunissa paahtamista. Nauti artisokat sellaisenaan kastikkeen kanssa tai tarjoa lihan tai kalan lisukkeena.
Ainekset
- 500 g maa-artisokkia
- 1/2 dl öljyä
- 1 tl sormisuolaa
- mustapippuria myllystä
Lisäksi:
- 1/2 dl majoneesia
- 1/2 dl kermaviiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl persiljasilppua
Valmistusohje
1. Pese maa-artisokat karkealla harjalla. Puolita isoimmat mukulat. Pane artisokat uunivuokaan, öljyä ne ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda artisokkia 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
2. Sekoita kastike majoneesista ja kermaviilistä. Mausta valkosipulilla, persiljasilpulla ja ripauksella suolaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous