Paahdetut paperiahvenet uunissa tai grillissä
Ainekset
- 4 ahventa
- 1 sitruuna
- suolaa
paprikakastike:
- 1 keltainen paahdettu paprika
- 2 tomaattia
- 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl riivittyä timjamia
- suolaa
Valmistusohje
Perkaa ahvenet ja avaa selkäruotoa myöten ”kirjaksi”. Aseta kalat leivinpaperin päälle. Hiero pintaan suolaa ja sitruunaa. Anna maustua sillä aikaa kun hiillos kesyyntyy sopivaksi.
Paahda paprika pilkulliseksi, irrota kuori ja siemenet ja silppua puolikas. Lopusta voit leikata suikaleita.
Pilko tomaatit ja leikkaa valkosipulinkynnet lastuiksi.
Sekoita paprikasilppu öljyn ja muiden kastikeainesten kanssa. Levitä seos kalojen päälle, päällimmäiseksi paprikasuikaleet. Kypsennä kunnes kala on rapeaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous