Reseptit

Paahdetut paperiahvenet uunissa tai grillissä

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 ahventa
  • 1 sitruuna
  • suolaa

paprikakastike:

  • 1 keltainen paahdettu paprika
  • 2 tomaattia
  • 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl riivittyä timjamia
  • suolaa

Valmistusohje

Perkaa ahvenet ja avaa selkäruotoa myöten ”kirjaksi”. Aseta kalat leivinpaperin päälle. Hiero pintaan suolaa ja sitruunaa. Anna maustua sillä aikaa kun hiillos kesyyntyy sopivaksi.

Paahda paprika pilkulliseksi, irrota kuori ja siemenet ja silppua puolikas. Lopusta voit leikata suikaleita.

Pilko tomaatit ja leikkaa valkosipulinkynnet lastuiksi.

Sekoita paprikasilppu öljyn ja muiden kastikeainesten kanssa. Levitä seos kalojen päälle, päällimmäiseksi paprikasuikaleet. Kypsennä kunnes kala on rapeaa.

X