
Reseptit
Paahdetut parsat ja dijoninsinappikastike
Paahdettu parsa on kevään sesonkiherkku, joka sopii erinomaisesti myös pääsiäispöytään. Dijoninsinappikastike ja parmesaanijuusto viimeistelevät maun.
Ainekset
Paahdetut parsat:
- 400 g vihreää tankoparsaa
- 2 rkl voita
- 3 rkl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl kokojyvä-dijoninsinappia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
- 1 dl parmesaanijuustolastuja
Valmistusohje
1. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa pieni pätkä kuivahtanutta vartta pois. Huuhtele parsat ja kuivaa talouspaperilla.
2. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, dijonsinappi, ripaus suolaa ja sokeria keskenään tasaiseksi kastikkeeksi.
3. Paista parsoja voissa pannulla 3–4 minuuttia, kunnes ne hieman ruskistuvat. Nosta tarjoilulautaselle. Kaada päälle dijoninsinappikastike.
4. Ripottele lopuksi päälle parmesaanilastuja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous