Reseptit

Paahdetut parsat ja dijoninsinappikastike

Paahdettu parsa on kevään sesonkiherkku, joka sopii erinomaisesti myös pääsiäispöytään. Dijoninsinappikastike ja parmesaanijuusto viimeistelevät maun.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Ihanat dijonparsat höystetään parmesanilla.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut parsat:

  • 400 g vihreää tankoparsaa
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl kokojyvä-dijoninsinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1 dl parmesaanijuustolastuja

Valmistusohje

1. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa pieni pätkä kuivahtanutta vartta pois. Huuhtele parsat ja kuivaa talouspaperilla.

2. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, dijonsinappi, ripaus suolaa ja sokeria keskenään tasaiseksi kastikkeeksi.

3. Paista parsoja voissa pannulla 3–4 minuuttia, kunnes ne hieman ruskistuvat. Nosta tarjoilulautaselle. Kaada päälle dijoninsinappikastike.

4. Ripottele lopuksi päälle parmesaanilastuja.

X