Reseptit

Paahdetut perunat

Pienet uuniperunat ovat muunnelma ruotsalaisten Hasselbackan perunoista. Soma lisuke monenlaisille liha- ja kalaruoille.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g pieniä tasakokoisia perunoita (esim. Siikli)
  • laakerinlehtiä
  • 15 g voita
  • 2 rkl öljyä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • parmesaaniraastetta
  • hiutalesuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Kuori perunat ja leikkaa niihin pitkittäisiä, noin sentin syvyisiä viiltoja. Kuivaa perunat talouspaperilla.

2. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla ja lisää perunat pannulle. Paista perunoita pannulla välillä käännellen, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneet. Puserra valkosipulinkynnet pannulle paistamisen loppuvaiheessa.

3. Pane perunat uunivuokaan ja työnnä jokaiseen perunaan puolitettu tai kokonainen laakerinlehti. Ripottele pinnalle hiutale- suolaa, mustapippuria ja vähän parmesaaniraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

X