Paahdetut perunat
Pienet uuniperunat ovat muunnelma ruotsalaisten Hasselbackan perunoista. Soma lisuke monenlaisille liha- ja kalaruoille.
Ainekset
Paahdetut perunat
- 500 g pieniä tasakokoisia perunoita (esim. Siikli)
- laakerinlehtiä
- 15 g voita
- 2 rkl öljyä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- parmesaaniraastetta
- hiutalesuolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Paahdetut perunat tehdään näin:
1.Pese ja kuori perunat. Leikkaa niihin pitkittäisiä, noin sentin syvyisiä viiltoja. Kuivaa sen jälkeen perunat talouspaperilla.
2. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla ja lisää perunat pannulle. Paista perunoita pannulla välillä käännellen, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneet. Puserra valkosipulinkynnet pannulle paistamisen loppuvaiheessa. Paista miedolla lämmöllä, jottei valkosipulimurske pala ja kitkeröidy.
3. Pane perunat uunivuokaan ja työnnä jokaiseen perunaan puolitettu tai kokonainen laakerinlehti. Ripottele pinnalle hiutalesuolaa, mustapippuria ja vähän parmesaaniraastetta. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia. Voit kokeilla perunoiden kypsyyttä haarukalla.
4. Tarjoa paahdetut perunat esimerkiksi marinoitujen karitsanpihvien kanssa.
Katso myös: Perunasalaatin voi tehdä monella tapaa – näistä herkkuresepteistä jokainen löytää suosikkinsa
Lue myös Kotiliesi.fi: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous