Reseptit

Paahdetut perunat

Pienet uuniperunat ovat muunnelma ruotsalaisten Hasselbackan perunoista. Soma lisuke monenlaisille liha- ja kalaruoille.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

paahdetut perunat © Jukka Pakarinen/SKOY

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut perunat

  • 500 g pieniä tasakokoisia perunoita (esim. Siikli)
  • laakerinlehtiä
  • 15 g voita
  • 2 rkl öljyä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • parmesaaniraastetta
  • hiutalesuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Paahdetut perunat tehdään näin:

1.Pese ja kuori perunat. Leikkaa niihin pitkittäisiä, noin sentin syvyisiä viiltoja. Kuivaa sen jälkeen perunat talouspaperilla.

2. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla ja lisää perunat pannulle. Paista perunoita pannulla välillä käännellen, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneet. Puserra valkosipulinkynnet pannulle paistamisen loppuvaiheessa. Paista miedolla lämmöllä, jottei valkosipulimurske pala ja kitkeröidy.

3. Pane perunat uunivuokaan ja työnnä jokaiseen perunaan puolitettu tai kokonainen laakerinlehti. Ripottele pinnalle hiutalesuolaa, mustapippuria ja vähän parmesaaniraastetta. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia. Voit kokeilla perunoiden kypsyyttä haarukalla.

4. Tarjoa paahdetut perunat esimerkiksi marinoitujen karitsanpihvien kanssa.

Katso myös: Perunasalaatin voi tehdä monella tapaa – näistä herkkuresepteistä jokainen löytää suosikkinsa

Lue myös Kotiliesi.fi: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut

X