8.5.2012

Paahdetut perunat

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g pieniä tasakokoisia perunoita (esim. Siikli)
laakerinlehtiä
15 g voita
2 rkl öljyä
2 murskattua valkosipulinkynttä
parmesaaniraastetta
hiutalesuolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Pienet uuniperunat ovat muunnelma ruotsalaisten Hasselbackan perunoista. Soma lisuke monenlaisille liha- ja kalaruoille.

1. Kuori perunat ja leikkaa niihin pitkittäisiä, noin sentin syvyisiä viiltoja. Kuivaa perunat talouspaperilla.

2. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla ja lisää perunat pannulle. Paista perunoita pannulla välillä käännellen, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneet. Puserra valkosipulinkynnet pannulle paistamisen loppuvaiheessa.

3. Pane perunat uunivuokaan ja työnnä jokaiseen perunaan puolitettu tai kokonainen laakerinlehti. Ripottele pinnalle hiutale- suolaa, mustapippuria ja vähän parmesaaniraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi