Reseptit

Paahdetut perunat ja tahinikastike

Laakerinlehdet somistavat uunissa paahdetut perunat. Lisänä raikasta tahinikastiketta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8–10 tasakokoista perunaa
  • ½ dl sulatettua voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • mustapippuria, hiutalesuolaa
  • (savu)paprikajauhetta
  • muutamia laakerinlehtiä

kastike

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 puserrettu valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tahinia eli seesamitahnaa
  • tilkka sitruunamehua ja juoksevaa hunajaa
  • suolaa
  • rosee- tai mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Kuori perunat ja leikkaa pohjasta pois pieni viipale, jotta perunat pysyvät kauniisti pystyssä. Tee perunoihin tiheästi viiltoja. Sivele perunat voi-öljyseoksella ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Toista voitelu ja lisää mausteet. Joihinkin perunoihin voit tässä vaiheessa tuikata koristeeksi laakerinlehden. Jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.

2. Sekoita seesamitahna jogurttiin, mausta kastike valkosipulilla, sitruunalla, hunajalla ja suolalla. Anna makujen tekeytyä jonkin aikaa. Rouhaise pinnalle pippuria.

X