19.6.2012

Paahdetut perunaviipaleet ja salviasuola

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

800 g isoja kiinteitä perunoita
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja rouhittuja mustapippuria

Salviasuola

muutama oksa tuoretta salviaa
sormisuolaa

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa perunat talouspaperilla. Leikkaa perunat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sivele pintaan oliiviöljyä ja rouhi pintaa suolaa ja mustapippuria.

2. Paahda perunat 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne tuntuvat haarukalla pehmeiltä ja hieman ruskistuvat.

3. Valmista salviasuola: hienonna salvianlehdet pieniksi ja sekoita suolan kanssa. Pakkaa makusuola rasiaan tai purkkiin, ja ripotelle syötäessä paahdetuille perunaviipaleille.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi