Reseptit

Paahdetut perunaviipaleet ja salviasuola

Pakkaa salviasuola rasiaan tai purkkiin, ja ripotelle syötäessä paahdetuille perunaviipaleille.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut perunaviipaleet

  • 800 g isoja kiinteitä perunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Salviasuola

  • muutama oksa tuoretta salviaa
  • sormisuolaa

Valmistusohje

Paahdetut perunaviipaleet ja salviasuola tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuivaa perunat talouspaperilla. Leikkaa perunat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sivele pintaan oliiviöljyä ja rouhi pintaa suolaa ja mustapippuria.

2. Paahda perunat 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne tuntuvat haarukalla pehmeiltä ja hieman ruskistuvat.

3. Valmista salviasuola: hienonna salvianlehdet pieniksi ja sekoita suolan kanssa. Pakkaa makusuola rasiaan tai purkkiin, ja ripotelle syötäessä paahdetuille perunaviipaleille.

4. Tarjoa paahdetut perunaviipaleet esimerkiksi pestolla maustettujen broilerin jauhelihasta tehtyjen pihvien kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Uudet perunat mojo-kastikkeessa

X