Paahdetut tacoperunat
Paahdetut tacoperunat ovat mainiota illanvieton sormiruokaa. Jos joulusta jää matjessilliä tähteeksi, korvaa sillä sardellifileet. Yleisperunat toimivat ohjeessa parhaiten, mutta jos haluat säväyttää, valmista suupalat sinisistä Blue Congo -perunoista.
Ainekset
Paahdetut tacoperunat
- 4 perunaa, yleislajike
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl tacomausteseosta
- 1/2 tl suolaa
Lisäksi
- 4 rkl ranskankermaa
- 8 sardellifileetä
- 8 aurinko- tai puolikuivattua kirsikkatomaattia
- 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 1 limetti
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Paahdetut tacoperunat tehdään helposti näin:
1. Pese ja kuivaa perunat huolellisesti, leikkaa puoliksi. Sekoita kulhossa
öljy, hunaja, tacomausteseos ja suola. Pyörittele joukkoon perunat. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
2. Levitä perunat tarjoiluvadille ja anna jäähtyä. Lisää päälle ranskankermaa, sardellifileitä ja aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja sekä hienonnettua ruohosipulia. Viimeistele paahdetut tacoperunat viipaloidulla limetillä ja mustapippurilla.
Katso myös: Paahdetut kuminaperunat ja dippi
Katso myös Kotiliesi.fi: Mäiskypotut eli lyttyperunat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous