Reseptit

Paahdetut tacoperunat

Paahdetut tacoperunat ovat mainiota illanvieton sormiruokaa. Jos joulusta jää matjessilliä tähteeksi, korvaa sillä sardellifileet. Yleisperunat toimivat ohjeessa parhaiten, mutta jos haluat säväyttää, valmista suupalat sinisistä Blue Congo -perunoista.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut tacoperunat

  • 4 perunaa, yleislajike
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl tacomausteseosta
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • 4 rkl ranskankermaa
  • 8 sardellifileetä
  • 8 aurinko- tai puolikuivattua kirsikkatomaattia
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 limetti
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Paahdetut tacoperunat tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuivaa perunat huolellisesti, leikkaa puoliksi. Sekoita kulhossa
öljy, hunaja, tacomausteseos ja suola. Pyörittele joukkoon perunat. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

2. Levitä perunat tarjoiluvadille ja anna jäähtyä. Lisää päälle ranskankermaa, sardellifileitä ja aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja sekä hienonnettua ruohosipulia. Viimeistele paahdetut tacoperunat viipaloidulla limetillä ja mustapippurilla.

Katso myös: Paahdetut kuminaperunat ja dippi

Katso myös Kotiliesi.fi: Mäiskypotut eli lyttyperunat

X