Reseptit

Paahdetut varhaisperunat

Uunissa varhaisperunat saavat herkullisen paahdetun pinnan. Mausta perunat tuoreilla yrteillä, kuten basilikalla tai tillillä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg uusia perunoita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl voita
  • (2 valkosipulinkynttä)
  • hiutalesuolaa
  • silputtua basilikaa ja/tai tilliä

Valmistusohje

1. Pese perunat puhtaiksi, mutta älä harjaa kuorta pois. Pane perunat uunipannulle, lisää öljy ja öljyä perunat kauttaaltaan. Lisää pannulle myös voinokareita ja mausta perunat hiutalesuolalla (ja halutessasi myös murskatulla valkosipulilla).

2. Kypsennä perunat 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Kääntele perunoita kerran kypsymisen aikana. Perunoiden kypsymisaika riippuu lajikkeesta ja mukuloiden koosta.

3. Silppua valmiiden perunoiden päälle basilikaa ja/tai tilliä.

X