Paahdetut rosmariiniperunat
Rosmariiniperunat paahdetaan uunissa maltilla pehmeiksi ja kullanruskeiksi. Nämä perunat sopisivat sellaisenaan naposteltaviksi esimerkiksi aiolin kera.
Ainekset
Paahdetut rosmariiniperunat:
- 1 kg pieniä perunoita
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 1/2 tl suolaa
- 4 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi:
- 50 g voita
- 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Valmistusohje
Paahdetut rosmariiniperunat tehdään helposti näin:
1. Pese perunat huolellisesti mutta älä kuori. Puolita perunat ja levitä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
2. Pirskottele päälle oliiviöljy ja mausta suolalla. Ripottele pinnalle rosmariini ja kääntele maut hyvin perunoihin.
3. Paahda rosmariiniperunat 220-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää joukkoon rosmariini. Anna voin hautua muutamia minuutteja keskilämmöllä niin, että se hieman ruskistuu. Valuta ruskistettu rosmariinivoi perunoiden päälle juuri ennen tarjoilua. Nauti paahdetut rosmariiniperunat aiolin kanssa.
Katso myös: Uunissa paahdetut varhaisperunat
Katso myös Kotiliesi.fi: Lohkoperunat uunissa – näin teet niistä täydellisiä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous