Reseptit

Paahdetut rosmariiniperunat

Rosmariiniperunat paahdetaan uunissa maltilla pehmeiksi ja kullanruskeiksi. Nämä perunat sopisivat sellaisenaan naposteltaviksi esimerkiksi aiolin kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut rosmariiniperunat:

  • 1 kg pieniä perunoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 4 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Lisäksi:

  • 50 g voita
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Valmistusohje

Paahdetut rosmariiniperunat tehdään helposti näin:

1. Pese perunat huolellisesti mutta älä kuori. Puolita perunat ja levitä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Pirskottele päälle oliiviöljy ja mausta suolalla. Ripottele pinnalle rosmariini ja kääntele maut hyvin perunoihin.

3. Paahda rosmariiniperunat 220-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

4. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää joukkoon rosmariini. Anna voin hautua muutamia minuutteja keskilämmöllä niin, että se hieman ruskistuu. Valuta ruskistettu rosmariinivoi perunoiden päälle juuri ennen tarjoilua. Nauti paahdetut rosmariiniperunat aiolin kanssa.

Katso myös: Uunissa paahdetut varhaisperunat

Katso myös Kotiliesi.fi: Lohkoperunat uunissa – näin teet niistä täydellisiä

X