Reseptit

Paahteinen kukkakaalisalaatti

11.10.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 keskikokoinen kukkakaali
1-2 sellerinvartta
3 rkl öljyä
1 dl pähkinöitä tai manteleita
1/2 granaattiomenan siemenet
3 rkl sileälehtistä persiljaa

kastike:

1–2 rkl viinietikkaa
1 rkl öljyä
1 1/2 rkl hunajaa
suolaa, pippuria

Valmistusohje

Uunissa paahdetusta kukkakaalista, sellerinvarresta ja pähkinöistä tehty salaatti sopii sekä alkuruoaksi että lisukkeeksi lihan tai kalan kanssa.

1. Revi kukkakaali pieniksi kukinnoiksi uunivuokaan. Sekoita joukkoon 3 rkl öljyä. Paahda kukintoja 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

2. Paahda pähkinät tai mantelit kuivalla paistinpannulla ja rouhi karkeasti. Leikkaa sellerinvarsi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikeainekset keskenään.

3. Sekoita haaleaksi jäähtyneeseen kukkakaaliin muut aineet. Kääntele sekaan kastike ja ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (1)

Ihan tuli hyvää ilman sellerinvarttakin, vei kielen mennessään! Enkä antanut kukkakaalin hirveästi jäähtyä, söin lämpimänä yhdessä ”Hunajaisen kananpojan” kanssa. Näitä reisikoipiakaan en marinoinut vaan annoin mennä vauhdilla kastikkeineen päivineen uuniin! Fuskaten 😉 NAMMM.




0



0

Ihan tuli hyvää ilman sellerinvarttakin, vei kielen mennessään! Enkä antanut kukkakaalin hirveästi jäähtyä, söin lämpimänä yhdessä ”Hunajaisen kananpojan” kanssa. Näitä reisikoipiakaan en marinoinut vaan annoin mennä vauhdilla kastikkeineen päivineen uuniin! Fuskaten 😉 NAMMM.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *