Reseptit

Paahteinen kukkakaalisalaatti

Uunissa paahdetusta kukkakaalista, sellerinvarresta ja pähkinöistä tehty salaatti sopii sekä alkuruoaksi että lisukkeeksi lihan tai kalan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 1-2 sellerinvartta
  • 3 rkl öljyä
  • 1 dl pähkinöitä tai manteleita
  • 1/2 granaattiomenan siemenet
  • 3 rkl sileälehtistä persiljaa

kastike:

  • 1–2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 1/2 rkl hunajaa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

 

1. Revi kukkakaali pieniksi kukinnoiksi uunivuokaan. Sekoita joukkoon 3 rkl öljyä. Paahda kukintoja 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

2. Paahda pähkinät tai mantelit kuivalla paistinpannulla ja rouhi karkeasti. Leikkaa sellerinvarsi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikeainekset keskenään.

3. Sekoita haaleaksi jäähtyneeseen kukkakaaliin muut aineet. Kääntele sekaan kastike ja ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet.

X