Reseptit

Paahteinen maa-artisokkakeitto ja salamimuru

23.1.2020 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Kuorineen paahdetuista maa-artisokista syntyy mainio ja maukas keitto. Salamimuru tuo lempeään keittoon sopivasti särmää.

Ainekset

Paahteinen maa-artisokkakeitto:

800 g maa-artisokkaa
1 sipuli
2 dl kermaa
öljyä
suolaa
mustapippuria
kasvis- tai kanaliemivalmistetta (kuutio tai fondia)
1/2 ruukkua lehtipersiljaa

Salamimuru:

50 g salamiviipaleita

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Pese artisokat karkealla harjalla huolellisesti ja laita ne uunivuokaan. Kääntele sekaan 1 rkl öljyä ja 1/2 tl suolaa. Paahda artisokkia noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja ruskeaksi paahtuneita. Kääntele kerran paahtamisen aikana.

2. Paahda samaan aikaan uunissa myös salamiviipaleet. Ne paahtuvat rapeiksi noin 5 minuutissa.

3. Silppua sipuli ja kuullota silppua kattilassa öljyssä. Lisää maa-artisokat, 5 dl vettä ja 1 kasvis- tai kanaliemikuutio tai 1 1/2 rkl fondia. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää kerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

4. Kuumenna keitto ja mausta pippurilla ja suolalla. Rouhi salamiviipaleet ja silppua lehtipersilja. Jaa keitto lautasille ja lisää pinnalle salamirouhetta ja persiljasilppua

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme