Paahteinen maa-artisokkakeitto ja salamimuru
Kuorineen paahdetuista maa-artisokista syntyy mainio ja maukas keitto. Salamimuru tuo lempeään keittoon sopivasti särmää.
Ainekset
Paahteinen maa-artisokkakeitto:
- 800 g maa-artisokkaa
- 1 sipuli
- 2 dl kermaa
- öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- kasvis- tai kanaliemivalmistetta (kuutio tai fondia)
- 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
Salamimuru:
- 50 g salamiviipaleita
Valmistusohje
Paahteinen maa-artisokkakeitto tehdään helposti näin:
1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Pese artisokat karkealla harjalla huolellisesti ja laita ne uunivuokaan. Kääntele sekaan 1 rkl öljyä ja 1/2 tl suolaa. Paahda artisokkia noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja ruskeaksi paahtuneita. Kääntele kerran paahtamisen aikana.
2. Paahda samaan aikaan uunissa myös salamiviipaleet. Ne paahtuvat rapeiksi noin 5 minuutissa.
3. Silppua sipuli ja kuullota silppua kattilassa öljyssä. Lisää maa-artisokat, 5 dl vettä ja 1 kasvis- tai kanaliemikuutio tai 1 1/2 rkl fondia. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää kerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
4. Kuumenna keitto ja mausta pippurilla ja suolalla. Rouhi salamiviipaleet ja silppua lehtipersilja. Jaa paahteinen maa-artisokkakeitto lautasille ja lisää pinnalle salamirouhetta ja persiljasilppua.
Saatat pitää myös keittiöpäällikkö Ari Ruohon suppilovahveroilla höystetystä maa-artisokkakeitosta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään mallasmurulla viimeistelty soppa maa-artisokasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous