Reseptit

Paahtopaistisalaattia ja hernepestoa

3.6.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Paahtopaistisalaatissa hehkuvat herkulliset värit. Marinoitu punasipuli muuttuu aniliiniksi ja vihreä pesto komppaa kauniisti.

Ainekset

2 isoa punasipulia
3 rkl punaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
yhteensä 200 g babypinaattia, punamangoldia ja rucolaa
400 g paahtopaistia ohuina viipaleina

Hernepesto

200 g pakasteherneitä
1 ruukku basilikaa
1 ruukku minttua
1 valkosipulinkynsi
40 g pinjansiemeniä
oliiviöljyä
ripaukset suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin pesto. Mittaa ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää öljyä niin, että saat notkean kastikkeen.

2. Kuori ja viipaloi punasipulit. Sekoita joukkoon etikka, oliiviöljy, suola ja sokeri. Anna marinoitua.

3. Levitä pinaatinlehdet, punamangoldi ja rucola vadille. Asettele päälle paahtopaistiviipaleet ja lisää marinoitu punasipuli.

4. Valuta pinnalle pestoa ja tarjoile loput salaatin rinnalla.

Lisää herkullisia tarjottavia juhlapöytään:

748645-juhlapoydan-paahtofilee.jpg

Juhlapöydän paahtofilee

983815-paahdettu_perunasalaatti.jpg

Paahdettu perunasalaatti

764195-naudanlihasalaatti_Marstio.jpg

Naudanlihasalaatti (Yam neua)

Kotiliesi.fi: Marinoitu paahtopaisti

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme