Reseptit

Paahtopaistisalaattia ja hernepestoa

Paahtopaistisalaatissa hehkuvat herkulliset värit. Marinoitu punasipuli muuttuu aniliiniksi ja vihreä pesto komppaa kauniisti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 isoa punasipulia
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • yhteensä 200 g babypinaattia, punamangoldia ja rucolaa
  • 400 g paahtopaistia ohuina viipaleina

Hernepesto

  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku minttua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 40 g pinjansiemeniä
  • oliiviöljyä
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin pesto. Mittaa ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää öljyä niin, että saat notkean kastikkeen.

2. Kuori ja viipaloi punasipulit. Sekoita joukkoon etikka, oliiviöljy, suola ja sokeri. Anna marinoitua.

3. Levitä pinaatinlehdet, punamangoldi ja rucola vadille. Asettele päälle paahtopaistiviipaleet ja lisää marinoitu punasipuli.

4. Valuta pinnalle pestoa ja tarjoile loput salaatin rinnalla.

Lisää herkullisia tarjottavia juhlapöytään:

748645-juhlapoydan-paahtofilee.jpg

Juhlapöydän paahtofilee

983815-paahdettu_perunasalaatti.jpg

Paahdettu perunasalaatti

764195-naudanlihasalaatti_Marstio.jpg

Naudanlihasalaatti (Yam neua)

Kotiliesi.fi: Marinoitu paahtopaisti

X