Reseptit

Päärynä-avokadokeitto

Tarjoa päärynä-avokadokeitto kylmänä kuitupitoisen leivän kera. Raikas keitto sopii myös alkukeitoksi viikonlopun juhlavalle aterialle.
Teksti: Leena Valta Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kypsä avokado
  • 1 pieni (150 g) kesäkurpitsa
  • 1 päärynä
  • 4 dl kasvislientä (esim. Knorr)
  • 1 dl omenatäysmehua
  • 2 dl ruokakermaa (rasvaa 7 %)
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl pippuria
  • 1 tl kirveliä
  • 1.5 rkl sitruunamehua
  • oksa tuoretta persiljaa tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

Voit käyttää  tuoreen päärynän sijaan myös vauvojen päärynäsosetta.

1. Kuori avokado, poista kivi, koverra hedelmäliha ja soseuta se. Kuori kesäkurpitsa ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja soseuta päärynä.
2. Yhdistä kasvisliemi ja täysmehu. Kiehauta liemiseos ja sekoita joukkoon kasvikset. Keitä 10 minuuttia ja soseuta keitto sauva sekoittimella.
3. Lisää ruokakerma ja mausteet. Koristele keitto silputulla persiljalla tai sitruunamelissalla.

X