Reseptit

Päärynä-inkiväärimuffinit

Rohkea leipuri kokeilee muffinitaikinan mausteena inkiväärijauheen lisäksi myös tuoretta inkivääriä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl inkiväärijauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 2 isoa kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 1/2 dl täysmaitoa
  • 100 g voita sulatettuna
  • 3 kypsää päärynää
  • 2 dl maitosuklaata rouhittuna

Vimeistelyyn:

  • 1 dl valkoista sokeri-vesikuorrutetta
  • paahdettuja kookoshiutaleita

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, inkiväärijauhe ja kaneli. Vispilöi toisessa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri, maito ja voi.

2. Kuutioi päärynät ja lisää joukkoon. Lisää myös kuivat aineet seokseen ja kääntele lopuksi joukkoon suklaarouhe.

3. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 180-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

4. Jäähdytä, kuorruta ja koristele kookoshiutaleilla.

X