Reseptit

Päärynä-piparitorttu

18.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Tämä piirakka valmistuu vikkelästi valmiista piparitaikinasta. Täytteessä hurmaa päärynät ja pekaanipähkinät.

Ainekset

½ pkt (250 g) valmista piparkakkutaikinaa

täyte:

200 g sinihometuorejuustoa
1 dl sokeria
2 dl maitoa tai ruokakermaa
3 munaa
1 iso tlk (825/460 g) säilykepäärynöitä
½ pussia (á 125 g) pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Kauli sulanut piparkakkutaikina pyöreäksi levyksi ja nosta se vuokaan. Levyn tulee peittää vuoan pohja ja reunat.

Mausta tuorejuusto sokerilla. Lisää neste sekä munat ja sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle vuokaan ja kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.

Valuta ja kuivaa säilykepäärynät. Levitä päärynänpuolikkaat ja rouhitut pekaanipähkinät tuorejuustotäytteen päälle vuokaan. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme