18.5.2012

Päärynä-piparitorttu

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Ainekset

½ pkt (250 g) valmista piparkakkutaikinaa

täyte:

200 g sinihometuorejuustoa
1 dl sokeria
2 dl maitoa tai ruokakermaa
3 munaa
1 iso tlk (825/460 g) säilykepäärynöitä
½ pussia (á 125 g) pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Kauli sulanut piparkakkutaikina pyöreäksi levyksi ja nosta se vuokaan. Levyn tulee peittää vuoan pohja ja reunat.

Mausta tuorejuusto sokerilla. Lisää neste sekä munat ja sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle vuokaan ja kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.

Valuta ja kuivaa säilykepäärynät. Levitä päärynänpuolikkaat ja rouhitut pekaanipähkinät tuorejuustotäytteen päälle vuokaan. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi