Päärynä-piparitorttu
Tämä piirakka valmistuu vikkelästi valmiista piparitaikinasta. Täytteessä hurmaa päärynät ja pekaanipähkinät.
Ainekset
- ½ pkt (250 g) valmista piparkakkutaikinaa
täyte:
- 200 g sinihometuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 dl maitoa tai ruokakermaa
- 3 munaa
- 1 iso tlk (825/460 g) säilykepäärynöitä
- ½ pussia (á 125 g) pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
Kauli sulanut piparkakkutaikina pyöreäksi levyksi ja nosta se vuokaan. Levyn tulee peittää vuoan pohja ja reunat.
Mausta tuorejuusto sokerilla. Lisää neste sekä munat ja sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle vuokaan ja kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.
Valuta ja kuivaa säilykepäärynät. Levitä päärynänpuolikkaat ja rouhitut pekaanipähkinät tuorejuustotäytteen päälle vuokaan. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous