Reseptit

Roquefort-päärynäpiirakka

Roquefort-päärynäpiirakka on nappivalinta sinihomejuuston ystäville. Siinä yhdistyvät herkullisella tavalla mehevä makeus ja suolainen täyteläisyys.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Roquefort-päärynäpiirakka maistuu joulunajan jälkiruokana

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl kylmää vettä

täyte:

  • 3–4 kypsää päärynää
  • 8 dl omena- tai päärynämehua
  • 100 g Roquefort sinihomejuustoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 kananmuna
  • juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

1. Ota voi hetkeksi huoneenlämpöön pehmenemään. Sekoita taikina-ainekset keskenään monitoimikoneessa. Jos teet taikinan käsin, nypi ensin voi, sokeri ja jauhot keskenään, lisää lopuksi vesi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan levätä kylmässä puolisen tuntia.

2. Kuori päärynät ja keitä pehmeiksi omena- tai päärynämehussa. Leikkaa puolet päärynöistä pieniksi kuutioiksi ja levitä kuutiot piirakkapohjalle. Lisää päälle ranskankerma-munaseos ja murenna pinnalle juusto. Kypsennä päärynäpiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

3. Jaa haaleaksi jäähtynyt Roquefort-päärynäpiirakka jälkiruokalautasille. Lisää koristeeksi päärynän lohkoja ja valuta pinnalle juoksevaa hunajaa.

Vinkki: Tarjoilu- ja maisteluopas juustopöytään: näin loihdit upean juustolautasen – jälkiruokaviiniä ja ihania makupareja unohtamatta

Lue myös Kotiliesi.fi: Roquefort – sinihomejuustojen kunkku hurmaa juhlapöydässä

X