Roquefort-päärynäpiirakka
Roquefort-päärynäpiirakka on nappivalinta sinihomejuuston ystäville. Siinä yhdistyvät herkullisella tavalla mehevä makeus ja suolainen täyteläisyys.
Ainekset
pohja:
- 150 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl kylmää vettä
täyte:
- 3–4 kypsää päärynää
- 8 dl omena- tai päärynämehua
- 100 g Roquefort sinihomejuustoa
- 1 dl ranskankermaa
- 1 kananmuna
- juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Ota voi hetkeksi huoneenlämpöön pehmenemään. Sekoita taikina-ainekset keskenään monitoimikoneessa. Jos teet taikinan käsin, nypi ensin voi, sokeri ja jauhot keskenään, lisää lopuksi vesi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan levätä kylmässä puolisen tuntia.
2. Kuori päärynät ja keitä pehmeiksi omena- tai päärynämehussa. Leikkaa puolet päärynöistä pieniksi kuutioiksi ja levitä kuutiot piirakkapohjalle. Lisää päälle ranskankerma-munaseos ja murenna pinnalle juusto. Kypsennä päärynäpiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
3. Jaa haaleaksi jäähtynyt Roquefort-päärynäpiirakka jälkiruokalautasille. Lisää koristeeksi päärynän lohkoja ja valuta pinnalle juoksevaa hunajaa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Roquefort – sinihomejuustojen kunkku hurmaa juhlapöydässä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous