Reseptit

Päärynä-vesikrassikeitto

Päärynä-vesikrassikeitto on lounas, joka sopii myös vegaanille.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 päärynää
  • 300 g jauhoisia perunoita
  • pala purjon vihreää osaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 2 ruukkua vesikrassia
  • (ripaus suolaa)
  • (1 dl soijakermaa)

Valmistusohje

1. Kuori ja halkaise päärynät. Poista siemenkota ja kanta ja paloittele hedelmät. Kuori ja paloittele perunat. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi.

2. Kuullota kattilan pohjalla ensin purjoa hetken aikaa. Lisää joukkoon perunat ja päärynät ja kääntele muutaman kerran. Kaada päälle kuuma kasvisliemi.

3. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat täysin kypsiä.

4. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon vesikrassit. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. (Lisää joukkoon halutessasi ripaus suolaa ja soijakermaa). Kuumenna keitto ja tarjoa heti.

610 kJ (140 kcal) 1 annos

X