Reseptit

Päärynächutney

Päärynächutney sopii linturuokien ja lihan  kanssa. Tarjoa makeahko päärynächutney paahdetun maalaisleivän ja sinihomejuuston kanssa.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 päärynää
  • 4 salottisipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 cm tuoretta inkivääriä
  • 2 dl valkoviini- tai siideriviinietikkaa
  • 2 kanelitankoa
  • 3 tähtianista
  • 1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

 

1. Pese ja kuori päärynät ja poista kanta ja siemenet. Kuori ja leikkaa sipulit päärynöiden kanssa kuutioksi. Nosta ainekset kattilaan ja raasta joukkoon inkivääri.

2. Lisää seokseen viinietikka, kanelitangot, tähtianikset ja sokeri. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia tai kunnes seos on mukavan sakeaa.

3. Poista kanelitangot ja tähtianikset, ja purkita kuuma päärynächutney puhtaisiin kuumennettuihin lasipurkkeihin. Anna purkkien jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä purkit kylmässä.

X