Reseptit

Päärynäkana

Päärynä sopii kanankoipien sekaan. Padassa maistuvat myös valkosipuli, appelsiini ja salvia.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl maustamatonta broilerin koipireisipalaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl ruskeaa ruokosokeria
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 isoa päärynää
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • yksi oksa tuoretta salviaa
  • 4 dl kanalientä
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 1 dl calvadosta, brandyä tai omenamehua

Valmistusohje

1. Ota broilerin palat jääkaapista huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä.

2. Aloita nostamalla koipi-reidet pataan. Valuta niiden päälle oliiviöljy ja raasta päälle appelsiinin kuori. Mausta sokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Pese ja halkaise päärynät kuorineen. Halkaise kokonainen valkosipuli kuorineen ja nosta pataan päärynöiden ja salvianlehtien kanssa. Valuta padan reunaa pitkin joukkoon kanaliemi, appelsiinimehu ja alkoholi tai omenamehu.

4. Kypsennä pataa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 50 minuuttia tai kunnes broilerinpalat ovat kypsiä ja kauniin paahtuneita. Tarkista kypsyys pistämällä tikulla koiven paksuimpaan kohtaan. Kun sisältä valuva neste on kirkasta ja liha irtoaa hyvin luista, liha on kypsää.

X