Reseptit

Päärynätorttu

Tarjoa päärynäkeikauksen kanssa tokajia sekä vaniljajäätelöä tai vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 25 g voita
  • 0.5 dl vaahterasiirappia
  • 1 iso tai 2 pientä päärynää
  • ½ pakettia (300 g) lehtitaikinaa (Myllyn paras)

Valmistusohje

1. Leikkaa päärynä(t) kuorineen viipaleiksi. Sulata voi keskilämmöllä halkaisijaltaan noin 15 cm:n kokoisessa valurauta- tai muussa uuninkestävässä paistinpannussa. Lisää vaahterasiirappi ja päärynäviipaleet. Hauduta päärynöitä noin 5 minuuttia. Nosta pannu pois liedeltä.

2. Leikkaa sulaneesta taikinasta halkaisijaltaan hieman pannua suurempi pyöreä taikinalevy. Nosta levy päärynöiden päälle ja työnnä taikinan reunat veitsellä reunukseksi pannun sisäreunoja pitkin. Pistele taikinaa sieltä täältä haarukalla.

3. Kypsennä piirasta 180-asteisen uunin keskiosassa 35–40 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskea ja lehteilevä.

4. Anna piiraan seistä hetki, nosta lautanen nurinpäin käännettynä pannun päälle ja keikauta piiras lautaselle.

5. Tarjoa päärynäkeikauksen kanssa tokajia sekä vaniljajäätelöä tai vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

X