Reseptit

Pääsiäisen kananmunasalaatti

Tuo pääsiäispöytään raikkautta tällä kananmunasalaatilla. Mausta sitruunamehulla.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 3 keitettyä keskikokoista perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 10 retiisiä
  • kourallinen baby-pinaattia
  • 2-3 vartta kevätsipulia
  • 1 dl mustia kalamata-oliiveja
  • puolikas vihreä chili
  • 1 rkl situunamehua
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Ruokaisa pääsiäisen kananmunasalaatti sopii hyvin myös lounaaksi.

1. Keitä kananmunat kypsiksi Kuori jäähtyneet perunat ja viipaloi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja keitä viipaleita muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolella ja jäähdytä.
2. Sekoita peruna- ja porkkanaviipaleiden joukkoon morttelissa murskatut kuminansiemenet ja oliiviöljy. Pese ja viipaloi retiisit. Sekoita retiisit, pinaatti ja hienonnetut kevätsipulit salaattiin. Lisää oliivit ja hienonnettu chili.
3. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lohko kananmunat ja nostele salaatin pinnalle.

X