Reseptit

Pääsiäissuklaalevy

Itsetehty pääsiäis­suklaalevy on ihana päätös brunssille. Se sopii myös kivaksi pieneksi pääsiäis­lahjaksi ystävälle, naapurille tai isovanhemmille.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pääsiäissuklaalevy

  • 400 g tummaa suklaata
  • 100 g valkosuklaata
  • 200 g värikkäitä pääsiäismakeisia rouhittuina

Valmistusohje

Pääsiäissuklaalevy tehdään helposti näin:

1. Sulata tumma suklaa ja valkosuklaa omissa kulhoissaan mikrossa tai vesihauteessa.

2. Kaada tumma suklaa leivinpaperilla vuorattuun n. 15×20 cm kokoiseen vuokaan. Valuta pinnalle valkosuklaa ohuina raitoina.

3. Vedä sulaan suklaan pintaan marmorikuvioita veitsen terällä tai varrastikulla.

4. Ripottele pinnalle pääsiäismakeiset ja nosta levy jähmettymään jääkaappiin.

5. Paloittele pääsiäissuklaalevy ja tarjoa.

Katso myös: Rocky road tummasta ja vaaleasta suklaasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehtyjä karkkeja virpojille

X