Reseptit

Pad thai eli thaimaalaiset paistetut nuudelit

Pad thai eli thaimaalaiset paistetut nuudelit valmistetaan tässä reseptissä katkaravuista, mutta niiden tilalla voi käyttää myös kanaa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g riisinuudeleita
  • vettä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl palmusokeria
  • 2 rkl tamarinditahnaa
  • 1 tl hienonnettua valkosipulia
  • 4-5 rkl öljyä
  • runsas 1/2 dl tofukuutioita
  • 1 rkl kuivattuja katkarapuja
  • 3 raakaa jättikatkarapua
  • 1 muna
  • 2 rkl kiinalaista ruohosipulia pieninä pätkinä
  • 2 rkl paahdettuja maapähkinöitä
  • 1 tl chilijauhetta
  • runsas 1/2 dl pavunituja
  • limettiviipaleita
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

 

Liota nuudeleita 15 minuuttia kylmässä vedessä. Sekoita kalakastike, palmusokeri ja tamarinditahna keskenään pienessä kulhossa ja siirrä syrjään.

Kuumenna öljy wokissa ja ruskista siinä valkosipuli kevyesti. Lisää tofu ja kuivatut katkaravut ja paista hetki. Lisää katkaravut ja nuudelit sekä tilkka vettä. Kumoa mausteseos wokkiin ja sekoita hyvin. Siirtele aineet wokin reunoille ja valuta muna keskelle. Sekoita, kunnes muna on hyytynyt. Lisää ruohosipuli, maapähkinät, chilijauhe sekä pavunidut. Sekoita hyvin ja kuumenna aineet.

Koristele ruoka limettiviipaleilla ja korianterilla.

X