Reseptit

Pähkinä-avokadopasta

24.3.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Aivoterveyttä voit edistää laadukkaalla rasvalla, ravintokuidulla sekä runsaalla määrällä kasviksia. Tämä nopea arkipasta täyttää kaikki mainitut kriteerit.

Ainekset

Pähkinä-avokadopasta:

400 g täysjyväpastaa

Kastike:

1 valkosipulinkynsi
1 limetin kuori ja mehu
1/2 punaista chiliä
1-2 kypsää avokadoa
2 dl pähkinöitä murskattuna (esim. saksan-)
1/2 dl seesaminsiemeniä
1-2 dl yrttejä hienonnettuna (esim. korianteri, basilika)
2 rkl oliiviöljyä
n. 1/4 tl suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.

2. Pastan kiehuessa paahda pähkinät kuumalla, kuivalla annulla. Älä polta.

3. Hienonna valkosipuli kulhoon, raasta sekaan limetin kuori ja purista mehu. Lisää joukkoon chiliä, murskatut avokadot, pähkinät ja siemenet sekä yrttejä. Valuta päälle öljyä ja mausteet.

4. Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja notkista keitinvedellä (n. 1 dl).