Reseptit

Pähkinä-avokadopasta

Aivoterveyttä voit edistää laadukkaalla rasvalla, ravintokuidulla sekä runsaalla määrällä kasviksia. Tämä nopea arkipasta täyttää kaikki mainitut kriteerit.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Ruokaisa ja hyvänmakuinen arkipasta pursuaa kuituja ja terveellisiä rasvoja.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pähkinä-avokadopasta:

  • 400 g täysjyväpastaa

Kastike:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 limetin kuori ja mehu
  • 1/2 punaista chiliä
  • 1-2 kypsää avokadoa
  • 2 dl pähkinöitä murskattuna (esim. saksan-)
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • 1-2 dl yrttejä hienonnettuna (esim. korianteri, basilika)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • n. 1/4 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.

2. Pastan kiehuessa paahda pähkinät kuumalla, kuivalla annulla. Älä polta.

3. Hienonna valkosipuli kulhoon, raasta sekaan limetin kuori ja purista mehu. Lisää joukkoon chiliä, murskatut avokadot, pähkinät ja siemenet sekä yrttejä. Valuta päälle öljyä ja mausteet.

4. Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja notkista keitinvedellä (n. 1 dl).

 

X