Pähkinä-avokadopasta
Aivoterveyttä voit edistää laadukkaalla rasvalla, ravintokuidulla sekä runsaalla määrällä kasviksia. Tämä nopea arkipasta täyttää kaikki mainitut kriteerit.
Ainekset
Pähkinä-avokadopasta:
- 400 g täysjyväpastaa
Kastike:
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 limetin kuori ja mehu
- 1/2 punaista chiliä
- 1-2 kypsää avokadoa
- 2 dl pähkinöitä murskattuna (esim. saksan-)
- 1/2 dl seesaminsiemeniä
- 1-2 dl yrttejä hienonnettuna (esim. korianteri, basilika)
- 2 rkl oliiviöljyä
- n. 1/4 tl suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.
2. Pastan kiehuessa paahda pähkinät kuumalla, kuivalla annulla. Älä polta.
3. Hienonna valkosipuli kulhoon, raasta sekaan limetin kuori ja purista mehu. Lisää joukkoon chiliä, murskatut avokadot, pähkinät ja siemenet sekä yrttejä. Valuta päälle öljyä ja mausteet.
4. Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja notkista keitinvedellä (n. 1 dl).
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous