Reseptit

Pähkinä-juurisellerilaatikko

Kun kaipaat vaihtelua joulun perinteisille juureslaatikoille, kokeile pähkinäistä juurisellerilaatikkoa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700 g juuriselleriä
  • 1 (noin 200 g) päärynä tai omena
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 150 g sinihomejuustoa, vuohenjuustoa tai voimakasta juustoraastetta
  • 1 dl rouhittuja pähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuori juuriselleri, huuhtele kylmällä vedellä ja leikkaa neljäksi lohkoksi. Raasta juuriselleri karkeaksi raasteeksi. Pese ja kuori päärynä tai omena, leikkaa lohkoiksi ja poista omenankota. Raasta karkeaksi raasteeksi.

2. Sekoita kerma ja suola kulhossa. Mu­ rustele juusto pienemmiksi paloiksi. Rouhi pähkinät.
3. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Se­ koita uunivuokaan kerroksittain selleri­ ja omenaraastetta, juustomurua tai ­raastetta ja pähkinärouhetta. Kaada päälle kerma. Ripottele laatikon päälle hieman rouhittuja pähkinöitä.

4. Kypsennä 175 ­asteisessa uunissa noin 60 minuuttia, kunnes kerma on lähes imeytynyt juurisellerien joukkoon ja juurisellerit tuntuvat pehmeän kypsiltä.

X