Reseptit

Pähkinä-porkkanakakku

Porkkanakakku on varma valinta jälkiruoaksi. Pähkinät ja kardemumma tuovat kakkuun ihanaa aromia.

Teksti:
Elina Jyväs

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g saksanpähkinöitä
  • 2.5 dl hienojakoista porkkanaraastetta
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 0.5 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 dl fruktoosia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3 kananmunaa
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • ripaus suolaa

voiteluun ja jauhottamiseen:

  • rypsiöljyä
  • korppujauhoja tai jauhettua saksanpähkinää

kuorrutus:

  • 1 prk laktoositonta maitorahkaa
  • 100 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 13%)
  • 1 rkl fruktoosia
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 rkl appelsiinimehua

Valmistusohje

Pähkinä-porkkanakakku sopii hyvin jälkiruoaksi.

1. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka. Jauha pähkinät monitoimikoneessa.

2. Yhdistä grahamjauhot, kaneli, kardemumma ja neilikka. Sekoita kulhossa fruktoosi ja öljy. Lisää kananmunat sokeri-öljyseokseen yksi kerrallaan. Lisää pähkinäjauhe, porkkanaraaste ja jauho-mausteseos.

3. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan.

4. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä kakkua hetki ja kumoa se ritilälle.

5. Yhdistä kuorrutuksen ainekset ja levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle.

X