Pähkinä-porkkanakakku
Porkkanakakku on varma valinta jälkiruoaksi. Pähkinät ja kardemumma tuovat kakkuun ihanaa aromia.
Ainekset
- 150 g saksanpähkinöitä
- 2.5 dl hienojakoista porkkanaraastetta
- 1 dl grahamjauhoja
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 0.5 tl jauhettua neilikkaa
- 1 dl fruktoosia
- 1 dl rypsiöljyä
- 3 kananmunaa
- 2 kananmunanvalkuaista
- ripaus suolaa
voiteluun ja jauhottamiseen:
- rypsiöljyä
- korppujauhoja tai jauhettua saksanpähkinää
kuorrutus:
- 1 prk laktoositonta maitorahkaa
- 100 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 13%)
- 1 rkl fruktoosia
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 1 rkl appelsiinimehua
Valmistusohje
Pähkinä-porkkanakakku sopii hyvin jälkiruoaksi.
1. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka. Jauha pähkinät monitoimikoneessa.
2. Yhdistä grahamjauhot, kaneli, kardemumma ja neilikka. Sekoita kulhossa fruktoosi ja öljy. Lisää kananmunat sokeri-öljyseokseen yksi kerrallaan. Lisää pähkinäjauhe, porkkanaraaste ja jauho-mausteseos.
3. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan.
4. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä kakkua hetki ja kumoa se ritilälle.
5. Yhdistä kuorrutuksen ainekset ja levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous