Reseptit

Pähkinä-suklaa-fudge

Astetta terveellisempi suklaaherkku tehdään raakakaakaosta. Pähkinä-suklaafudge ei sisällä lainkaan lisättyä valkoista sokeria, makeus tulee rusinoista ja hunajasta.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pähkinä-suklaafudge:

  • 1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 1 dl hunajaa
  • 2 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 dl pähkinöitä (esim. hassel-)
  • 1/2 dl rusinoita
  • 1/2 tl piparkakkumaustetta

Koristeluun:

  • 1 dl pähkinöitä (esim. hassel-)

Valmistusohje

1. Sulata kookosöljy kulhossa vesihauteessa.

2. Sekoita joukkoon hunaja, kaakaojauhe ja mausteet. Tarkista maku.

3. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun (n. 10 cm x 15 cm) vuokaan noin sentin paksuiseksi levyksi. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa pieniksi paloiksi. Säilytä suklaa jääkaapissa.

Vinkki! Mausta raakasuklaa raakalakristijauheella tai karamellimaisilla mulperimarjoilla

X