Reseptit

Pähkinä-suklaaboston

Pähkinä-suklaaboston valmistuu pikapikaa valmiista voitaikinasta. Väliin kääräistään pähkinöiden ja suklaan seuraan kanelikreemiä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pähkinä-suklaaboston

  • 2 pkt (10 kpl) voitaikinalevyjä
  • 1 prk (200 g) kanelikreemiä
  • 2 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
  • 100 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 1 kananmuna
  • 1 tuubi sokerikuorrutetta
  • tomusokeria

Valmistusohje

Pähkinä-suklaaboston tehdään helposti näin:

1. Sulata voitaikinalevyt ja levitä ne leivinpaperin päälle.

2. Lusikoi kanelikreemi levyille, ja levitä se tasaisesti niiden pinnalle.

3. Ripottele päälle pekaanipäh- kinä- ja suklaarouhe.

4. Kääri levyt rullalle kapeasta päästä kapeaan päähän.

5. Leikkaa rullat keskeltä kahtia, ja lado rullat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuorattuun piirakka- tai irtopohjavuokaan (halkaisija 22–24 cm).

6. Riko kananmunan rakenne haarukalla vispaten, ja voitele bostonin pinta.

7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia niin, että pinta saa kauniin kullanruskean värin.

8. Jäähdytä pähkinä-suklaaboston hieman ja koristele sokerivesikuorrutteella ja tomusokerilla.

Katso myös: Kinkku-sinihomejuustoboston

Katso myös Kotiliesi.fi: Nutella-banaaniboston

X