
Pähkinä-suklaaboston
Pähkinä-suklaaboston valmistuu pikapikaa valmiista voitaikinasta. Väliin kääräistään pähkinöiden ja suklaan seuraan kanelikreemiä.
Ainekset
Pähkinä-suklaaboston
- 2 pkt (10 kpl) voitaikinalevyjä
- 1 prk (200 g) kanelikreemiä
- 2 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
- 100 g tummaa suklaata rouhittuna
- 1 kananmuna
- 1 tuubi sokerikuorrutetta
- tomusokeria
Valmistusohje
Pähkinä-suklaaboston tehdään helposti näin:
1. Sulata voitaikinalevyt ja levitä ne leivinpaperin päälle.
2. Lusikoi kanelikreemi levyille, ja levitä se tasaisesti niiden pinnalle.
3. Ripottele päälle pekaanipäh- kinä- ja suklaarouhe.
4. Kääri levyt rullalle kapeasta päästä kapeaan päähän.
5. Leikkaa rullat keskeltä kahtia, ja lado rullat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuorattuun piirakka- tai irtopohjavuokaan (halkaisija 22–24 cm).
6. Riko kananmunan rakenne haarukalla vispaten, ja voitele bostonin pinta.
7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia niin, että pinta saa kauniin kullanruskean värin.
8. Jäähdytä pähkinä-suklaaboston hieman ja koristele sokerivesikuorrutteella ja tomusokerilla.
Katso myös: Kinkku-sinihomejuustoboston
Katso myös Kotiliesi.fi: Nutella-banaaniboston
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous