Pähkinä-suklaabrowniet
Herkullisten browniesien salaisuus on minuutin tarkka paistaminen. Oikeaoppiset browniet ovat sisältä mehevän kosteita.
Ainekset
- 2 dl hasselpähkinöitä
- 200 g voita tai margariinia
- 200 g rouhittua taloussuklaata
- 4 munaa
- 4 dl kidesokeria (osa voi olla vaaleaa muscovado - tai fariinisokeria)
- 2-3 tl vaniljasokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Paahda pähkinöitä uunipannulla 10–15 minuuttia. Pane pähkinät pyyheliinan sisään ja hiero pois kuoret. Rouhi karkeasti.
Sulata voi kattilassa. Paloittele sekaan suklaa ja sekoita. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon toisiinsa sekoitetut kuivat aineet, suklaa-voiseos sekä puolet pähkinöistä.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun laakeaan uunivuokaan (23x30cm). Ripottele pinnalle loput pähkinöistä. Kypsennä 175-asteisessa uunin keskiosassa n. 20–25 min. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Leikkaa levy neliöiksi tai viipaleiksi. Browniet sopivat hyvin pakastettaviksi.
Suussa sulavan suklaiset browniet hurmaavat:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous