Reseptit

Pähkinä-suklaabrowniet

Herkullisten browniesien salaisuus on minuutin tarkka paistaminen. Oikeaoppiset browniet ovat sisältä mehevän kosteita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl hasselpähkinöitä
  • 200 g voita tai margariinia
  • 200 g rouhittua taloussuklaata
  • 4 munaa
  • 4 dl kidesokeria (osa voi olla vaaleaa muscovado - tai fariinisokeria)
  • 2-3 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Paahda pähkinöitä uunipannulla 10–15 minuuttia. Pane pähkinät pyyheliinan sisään ja hiero pois kuoret. Rouhi karkeasti.

Sulata voi kattilassa. Paloittele sekaan suklaa ja sekoita. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon toisiinsa sekoitetut kuivat aineet, suklaa-voiseos sekä puolet pähkinöistä.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun laakeaan uunivuokaan (23x30cm). Ripottele pinnalle loput pähkinöistä. Kypsennä 175-asteisessa uunin keskiosassa n. 20–25 min. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Leikkaa levy neliöiksi tai viipaleiksi. Browniet sopivat hyvin pakastettaviksi.

Suussa sulavan suklaiset browniet hurmaavat:

marmoroidut suklaabrowniet

Marmoroidut suklaabrowniet

tummat chilibrowniet

Tummat chilibrowniet

suklaa-aprikoosibrowniet

Suklaa-aprikoosibrowniet

Kotiliesi.fi: Appelsiini-suklaabrowniet

X