Reseptit

Pähkinä-suklaafudge

Pieni pala pähkinä-suklaafudgea riittää tyydyttämään hurjimmankin makeannälän. Kupillinen espressoa täydentää nautinnon.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g taloussuklaata
  • 1.5 dl kondensoitua maitoa
  • 0.3 dl tavallista maitoa
  • 250 g fariinisokeria
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • 75 g voita
  • 6 dl pähkinöitä

Valmistusohje

Valmista pähkinä-suklaafudge näin:

1. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa matalalla teholla sekoitellen. Vuoraa noin 20×30 cm:n vuoka leivinpaperilla. Kaada suklaa vuokaan, tasoita ja pane jääkaappiin.

2. Pane maidot, fariinisokeri ja siirappi kattilaan. Hauduta ahkerasti sekoitellen 15 minuuttia. Nosta kattila levyltä, lisää paloiteltu voi ja pähkinät. Sekoittele noin 10–15 minuuttia, kunnes massa alkaa paksuuntua. Levitä seos suklaan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Leikkaa levy paloiksi.

X