Reseptit

Pähkinäinen banaanijäätelö

19.4.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Terveellinen jäätelö syntyy helposti pakastetuista banaaneista. Pähkinävoi tuo koostumukseen makua ja täyteläisyyttä.

Ainekset

3 kypsää banaania
1 dl maapähkinävoita
2 dl hasselpähkinämaitoa
0,5 tl vaniljajauhetta
1 limetin mehu
1 dl paahdettuja maapähkinöitä

TARJOILUUN

banaaniviipaleita
paahdettuja määpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele banaani suoraan tehosekoittimen tai blenderin kulhoon. Lisää maapähkinävoi, hasselpähkinämaito, vaniljajauhe ja limetin mehu. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

2. Paahda maapähkinät kuumalla pannulla ja anna jäähtyä. Ripottele pähkinät jäätelömassan pinnalle ja nosta vuoka pakastimeen. Anna jäätyä yön yli.

3. Ota jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

4. Tarjoile jäätelön kanssa banaaniviipaleita ja maapähkinöitä.

Lisää helpotusta jäätelönhimoon:

mustikkajäätelö

Mustikkajäätelö

Avokadojäätelö

Avokadojäätelö

kookos-ananasjäätelöä

Kookos-ananasjäätelö