Reseptit

Pähkinäinen banaanijäätelö

Terveellinen jäätelö syntyy helposti pakastetuista banaaneista. Pähkinävoi tuo koostumukseen makua ja täyteläisyyttä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Pähkinäinen banaanijäätelö on ylihyväherkku, joka tehdään banaanista, maapähkinävoista ja hasselpähkinämaidosta.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 kypsää banaania
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2 dl hasselpähkinämaitoa
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 1 limetin mehu
  • 1 dl paahdettuja maapähkinöitä

TARJOILUUN

  • banaaniviipaleita
  • paahdettuja määpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele banaani suoraan tehosekoittimen tai blenderin kulhoon. Lisää maapähkinävoi, hasselpähkinämaito, vaniljajauhe ja limetin mehu. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

2. Paahda maapähkinät kuumalla pannulla ja anna jäähtyä. Ripottele pähkinät jäätelömassan pinnalle ja nosta vuoka pakastimeen. Anna jäätyä yön yli.

3. Ota jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

4. Tarjoile jäätelön kanssa banaaniviipaleita ja maapähkinöitä.

Lisää helpotusta jäätelönhimoon:

mustikkajäätelö

Mustikkajäätelö

Avokadojäätelö

Avokadojäätelö

kookos-ananasjäätelöä

Kookos-ananasjäätelö

Kotiliesi.fi: Luomu mansikkasorbetti

X