Pähkinäinen omena-marenkihyve
Tästä ei omenatorttu enää parane. Rapea, pähkinäinen pohja, mehevä omenahilloke ja pehmeä marenki tekevät makuelämyksestä huikean.
Ainekset
Täyte:
- 4 omenaa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vettä
- 1/2 tl vaniljajauhetta
Pohja:
- 100 g manteleita ja pähkinöitä
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl sokeria
- 50 g voita sulatettuna
- 2 keltuaista
Pinnalle:
- 2 valkuaista
- ripaus suolaa
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
1. Valmista ensin täyte. Kuutioi omenat ja laita ne kattilaan. Lisää tilkka vettä, sokeri ja vanilja. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 15–20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä.
2. Rouhi mantelit ja pähkinät monitoimikoneessa tai veitsellä. Sekoita kulhossa niiden joukkoon kaurahiutaleet, sokeri, voisula ja keltuaiset. Painele seos leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (halkaisija 20–22 cm) pohjalle ja hieman reunoille. Kaada päälle omenatäyte. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
3. Vaahdota valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa ripaus suolaa ja sokeria. Vatkaa kunnes vaahto on tasaista ja kiiltävää. Ota piirakkavuoka uunista ja levitä marenki täytteen päälle kauniiksi kerrokseksi. Jatka paistamista vielä noin viisi minuuttia. Tarkkaile marenkia, ettei se pala vaan saa kauniin vaaleanruskean sävyn.
4. Tarjoile hyve hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai vähän sulaneen jäätelön kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous