4.5.2012

Pähkinäinen omenapiiras

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja:

100 g margariinia tai voita
1½ dl fariinisokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 pussi (75 g) mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

täyte:

2 happoista omenaa
2 dl omenasosetta tai -marmeladia
1 rkl kanelia
1 pussi (125 g) pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä rasva ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina piirasvuoan pohjaan ja reunoille.

Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä kanta sekä siemenkota ja leikkaa omenanpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi.

Levitä omenaviipaleet ja omenasose taikinan päälle vuokaan. Mausta kanelilla ja asettele pinnalle pekaanipähkinänpuolikkaat.

Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia. Peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla, jos se uhkaa tummua liikaa.