Reseptit

Pähkinäinen punajuuri-perunasalaatti

Pähkinäinen punajuuri-perunasalaatti valmistetaan uunissa makoisiksi paahdetuista kasviksista ja vihreistä pavuista. Kastike saa makua saksanpähkinäöljystä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pähkinäinen punajuuri-perunasalaatti:

  • 600 g kiinteitä uusia perunoita
  • 600 g punajuuria
  • 250 g vihreitä papuja
  • 100 g rucolaa tai vuonankaalia
  • 1 dl tillisilppua
  • 100 g saksanpähkinöitä

Kastike:

  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl paksua jogurttia
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 rkl saksanpähkinäöljyä

Valmistusohje

Pähkinäinen punajuuri-perunasalaatti tehdään näin:

1. Pese perunat hyvin ja halkaise ne. Kuori ja lohko punajuuret. Laita kasvikset omiin ryhmiinsä uunipellille. Sipaise ne öljyllä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

2. Keitä pavut juuri ja juuri kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä pavut. Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja rouhi karkeasti.

3. Sekoita kastikeainekset keskenään, lisää lopuksi saksanpähkinäöljy. Sekoita kastike haaleaksi jäähtyneiden perunoiden ja punajuurilohkojen joukkoon. Anna maustua hetki.

4. Levitä rucola tai vuonankaali laakealle vadille. Lisää päälle pavut, perunat ja punajuuret. Viimeistele pähkinäinen punajuuri-perunasalaatti ripottelemalla pinnalle pähkinärouhe ja tilli.

Katso myös: Lämmin vuohenjuusto-punajuurisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi:  Lämmin punajuurisalaatti

X