Reseptit

Pähkinä-toscakakku

Pähkinä-toscakakku maistuu sellaisenaan tai kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Sellaisenaan pähkinä-toscakakku sopii hyvin myös glögijuhilien tarjottavaksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Pähkinä-toscakakku maistuu glögin kanssa.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 75 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl saksan- tai hasselpähkinärouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

päälle:

  • 100 g pekaanipähkinöitä
  • 100 g cashewpähkinöitä
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 50 g voita tai margariinia
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa

Valmistusohje

Pähkinä-toscakakku leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen irtoreunavuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä 20–25 minuuttia.

3. Jätä pähkinät ja mantelit kokonaisiksi tai halkaise tai rouhi ne. Mittaa rasva, sokeri, vehnäjauhot ja maito kattilaan. Kiehauta seos. Lisää pähkinät ja mantelit ja kiehauta seos uudelleen.

4. Levitä seos puoliksi paistuneen kakun pinnalle ja jatka paistamista 10−15 minuuttia, kunnes pähkinäkuorrutus on kauniin värinen. Tarjoa pähkinä-toscakakku esimerkiksi glögin kanssa.

Vinkki: Toscakakku onnistuu myös vegaanisena, nappaa ohje!

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin leivot jauhottoman pähkinäkakun

X