1.6.2012

Pähkinäinen toscakakku

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Taikina:

2 munaa
1½ dl sokeria
75 g sulatettua margariinia tai voita tai 3/4 dl juoksevaa margariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl saksan- tai hasselpähkinärouhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

päälle:

1 pussi (200 g) kuivattuja aprikooseja
1½ dl pekaanipähkinöitä
1 ½ dl cashewpähkinöitä
1 ½ dl saksan- tai hasselpähkinöitä
1 ½ dl kuorittuja manteleita
50 g margariinia tai voita
3/4 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva tai juokseva margariini, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen irtoreunavuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.

Kuutioi aprikoosit. Jätä pähkinät ja mantelit kokonaisiksi tai halkaise ne. Sekoita aprikoosikuutiot pähkinöiden joukkoon.

Mittaa rasva, sokeri, vehnäjauhot ja maito kattilaan. Kiehauta seos. Lisää pähkinä-aprikoosiseos.

Levitä pähkinä-aprikoosiseos puoliksi paistuneen kakun pinnalle ja jatka paistamista 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *