Reseptit

Pähkinäkukkakaali

Paahdettu kukkakaali pähkinöillä silattuna on uskomattoman herkullinen lisuke. Se toimii naposteluherkkuna myös sellaisenaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pähkinäkukkakaali

  • 2 (noin 800 g) pientä kukkakaalia
  • 1 1/2 tl juustokuminaa
  • 3 rkl sulatettua voita
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 dl pähkinöitä

Valmistusohje

1. Leikkaa kukkakaalit viipaleiksi. Pane viipaleet uunipellille. Sekoita juustokumina voisulaan ja sivele kukkakaalin pinnalle. Ripottele päälle suola.

2. Paahda kukkakaalia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lisää pinnalle rouhitut pähkinät paahtamisen puolivälissä.

X