Reseptit

Pähkinäsuklaaleivokset

Pähkinäsuklaaleivoksilla voi herkutella hyvillä mielin, sillä tumma suklaa auttaa kohentamaan mielialaa ja saksanpähkinät tekevät hyvää aivoille.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 200 g tummaa suklaata
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 2 dl fariinisokeria tai ruokosokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • täyte:
  • 230 g 1 rasia vadelma- tai aprikoosimarmeladia

päälle:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 230 g 1 rasia vadelma- tai aprikoosimarmeladia

pinnalle:

  • 100 g saksanpähkinöitä (noin)

Valmistusohje

Pane rasva ja suklaa kattilaan ja sulata ne miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Anna vähän jäähtyä.

Rouhi saksanpähkinät.

Vatkaa munat ja fariini- tai ruokosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita saksanpähkinärouhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

Sekoita rasva-suklaaseos, muna-sokerivaahto ja kuivat aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteen lämmössä noin puoli tuntia. Anna levyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahteen osaan. Tasoita levyjen
reunat. Nosta toinen levy tasaiselle alustalle ja levitä sen päälle marmeladi. Nosta toinen levy päälle.

Sulata päälle tuleva suklaa miedolla lämmöllä pienessä pinnoitetussa kattilassa. Sekoita marmeladi joukkoon ja levitä kuorrutus päällimmäisen levyn päälle.

Leikkaa levy tasakokoisiksi suklaapähkinäleivoksiksi. Levitä saksanpähkinät puolikkaina tai rouhittuina leivosten pinnalle.

X